Työturvallisuuskortti puhelimeen – ohjeet lataamiseen

Sinun ei tarvitse enää kantaa fyysistä työturvallisuuskorttia aina mukanasi, vaan lataa työturvallisuuskortti puhelimeen. Tulityökortti on myös saatavilla mobiilikorttina samassa palvelussa.

Työturvallisuuskortin ja tulityökortin lataaminen puhelimeen onnistuu helposti Työturvallisuuskeskuksen (TTK) ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjetön (SPEK) uudistuneessa korttitieto palvelussa. 

Saat mobiilikortin helposti ja nopeasti käyttöösi millä tahansa mobiililaitteella. Mobiilikortti on selaimessa toimiva verkkosivu, eikä kortin lataaminen vaadi erikseen sovelluksen asentamista.

Kokosimme tähän artikkeliin selkeät ohjeet työturvallisuus- ja tulityömobiilikortin käyttöön ottamiseen.

Miten työturvallisuuskortin saa puhelimeen?

Siirry mobiili.korttitieto-palvelun verkkosivulle. Tilaa ensimmäistä kertaa kirjautuessasi itsellesi salasana sähköpostiin klikkaamalla sivun alhaalla olevasta tekstistä ”Tilaa uusi salasana tästä.”

Syötä sivulle ilmestyvään kenttään sähköpostiosoitteesi, joka on aiemmin rekisteröity TTK:lle. Jos olet käyttänyt aiempaa korttitieto.fi palvelua tai olet tehnyt työturvallisuuskurssilla TTK:n sähköisen tentin, on sähköpostiosoitteesi jo rekisteröity palveluun.

Muussa tapauksessa lähetä sähköpostiviestiä osoitteeseen kortti@ttk.fi ja pyydä sähköpostisi rekisteröintiä.

Mobiilikortti on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Tarvitset tilille kirjautumiseen oman sähköpostiosoitteen.

Mobiilikortissa näkyy samat tiedot kuin fyysisessä kortissa:

  • nimi
  • toimiala
  • työturvallisuuskortin numero
  • voimassaoloaika

Huomaathan, että mobiilikortti ei ole meidän hallinnoima palvelu. Palvelua hallinnoi Työturvallisuuskeskus (TTK), joten ongelmatilanteissa otathan yhteyttä heihin sähköpostitse kortti@ttk.fi.

Saako mobiilikortin heti kurssin jälkeen?

Jos olet suorittanut hyväksytysti Työturvallisuuskeskuksen myöntämän työturvallisuuskortin, saat koulutuksen jälkeen mobiilikortin käyttöösi.

Fyysisen työturvallisuuskortin toimitusaika on noin 2–3- viikkoa, joten mobiilikortti toimii myös väliaikaisena kurssitodistuksena siihen saakka, kunnes fyysinen kortti on sinulla.

Työturvallisuuskortti tai tulityökortti on hävinnyt?

Mobiilikortti palvelusta voit kätevästi tilata itsellesi uuden fyysisen työturvallisuuskortin ja tulityökortin. Uuden kortin tilaus onnistuu palvelussa näkyvän mobiilikortin alta, jossa lukee ”Fyysinen kortti kadonnut? Tilaa kortti tästä.”

Voit tilata uuden työturvallisuuskortin myös sähköpostitse kortti@ttk.fi.

Uuden Tulityökortin voit tilata SPEKn verkkokaupasta.

Mobiilikortti on käytössäsi, vaikka fyysinen korttisi olisi hävinnyt.

Milloin työturvallisuuskortti vanhenee?

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta, jonka jälkeen kortti vanhenee. Tämä pätee myös mobiilikorttiin. Mobiilikortissa näkyy työturvallisuuskortin voimassaoloaika, joka helpottaa kortin vanhenemisen seuraamista.

Pitääksesi korttisi voimassa, kannattaa suorittaa hyvissä ajoin uusi työturvallisuuskorttikurssi.

Löydät koulutuskalenteristamme kursseja työturvallisuuskortti netissä jokaiselle viikonpäivälle. Valitse vain itsellesi sopiva päivä ja ilmoittaudu kurssille.