Työturvallisuuskortin uusiminen

Onko Työturvallisuuskortin uusiminen ajankohtaista? Tiesitkö, että Työturvallisuuskortin uusiminen on mahdollista suorittaa 1.4.2023 alkaen neljän (4) tunnin koulutuksella?

Jos Työturvallisuuskorttisi voimassaolo on menossa umpeen huhtikuussa 2023 tai sen jälkeen, voit saada pätevyyden voimaan lyhyemmällä kertauskurssilla. Kertauskurssilla saat Työturvallisuuskortti pätevyyden uudelleen viideksi (5) vuodeksi voimaan.

Työturvallisuuskortin kertauskurssi sisältää peruskurssin eli kokopäiväkoulutuksen aiheet, mutta ne käsitellään tiiviimmällä tahdilla. Oppimistavoitteet kertauskurssilla ja peruskurssilla ovat samat.

Kertauskurssi alkaa klo 11 ja päättyy klo 15, jonka jälkeen tehdään Työturvallisuuskortti koe. Kaikissa Työturvallisuuskortti koulutuksissa suoritetaan koulutuksen lopuksi koe, joka tehdään verkkokurssilla sähköisenä ja lähikoulutuksessa paperilla. Työturvallisuuskortti kokeen uusiminen voidaan järjestää 2 kertaa eli voit koittaa läpäistä tenttiä yhteensä 3 kertaa.

Työturvallisuuskortin kertauskurssi tulee suorittaa pätevyyden voimassaoloaikana eli huolehdithan, että käyt koulutuksen ennen kuin Työturvallisuuskorttisi voimassaoloaika ehtii umpeutua. Jos esimerkiksi Työturvallisuuskortin voimassaoloaika on 6/2023 tulee kertauskurssi käydä viimeistään kesäkuun 2023 aikana.

Jos Työturvallisuuskortti pätevyytesi on jo ehtinyt vanhentua tai sinulla ei ole vielä pätevyyttä ollenkaan, valitse peruskurssi eli kahdeksan (8) tunnin koulutus.

Sekä kertauskurssista että peruskurssista saa Työturvallisuuskortin voimaan viideksi (5) vuodeksi eteenpäin. 

Vaikka Työturvallisuuskorttisi olisi vielä voimassa, valitse kokopäivän koulutus eli peruskurssi, mikäli tarvitset Työturvallisuuskorttikoulutuksesta trafi-merkinnän eli kuorma- ja linja-auton jatkokoulutuspäivän. Merkintää varten tulee käydä vähintään 7 tunnin koulutus, joten kertauskurssin tunnin eivät riitä täyttämään jatkokoulutuspäivän vaatimaa koulutuksen kestoa.

Voit suorittaa peruskurssin tai täydennyskurssin joko lähi- tai verkkokoulutuksena eli webinaarina. Järjestämme lähikoulutuksia ympäri Suomen ja verkkokoulutuksia joka viikko maanantaista lauantaihin. 

Lähikoulutuksiin voit osallistua omalla tai lähimmällä paikkakunnallasi. Toteutamme verkkokoulutukset helppokäyttöisellä Google Meet videopuhelupalvelulla. Työturvallisuuskortti webinaarissa on joustava ja helppo tapa päivittää pätevyys.

Tutustu verkkokoulutuksiimme:

Työturvallisuuskortti netissä, peruskurssi

Työturvallisuuskortti kertauskurssi netissä, täydennyskoulutus

Tutustu lähikoulutuksiimme:

Työturvallisuuskortti, peruskurssi

Voit ladata Työturvallisuuskortin puhelimeen heti koulutuksen jälkeen. Mobiilikortti on heti käytettävissä ja se on myös viisi (5) vuotta voimassa. Mobiilikortti toimii väliaikaisena todistuksena ja siinä näkyy samat tiedot kuin fyysisessäkin Työturvallisuuskortissa. Fyysinen työturvallisuuskortti toimitetaan postitse ilmoittamaasi osoitteeseen 2-4 viikon kuluessa koulutuksen suorittamisesta.