Blog

Työturvallisuuskortin ja Tulityökortin voi nyt ladata kännykkään

Työturvallisuuskorttia ja Tulityökorttia voi kantaa mukana nyt myös kännykässä. Työturvallisuuskeskus ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ovat kehittäneet yhteistyössä Korttitieto.fi-palvelun, jonka avulla molemmat kortit voi nyt ladata älypuhelimeen.

Mobiilikortti kulkee aina omassa puhelimessa mukana ja se toimii tarvittaessa todistuksena suoritetusta koulutuksesta. Mobiilikortti tarjoaa myös mahdollisuuden tarkastaa tietoja SPEKin ja Työturvallisuuskeskuksen rekistereistä. Sovelluksessa voi antaa omaa pätevyystietoa koskevan luovutusluvan kolmannelle osapuolelle, kuten esimerkiksi Vastuu Group Oy:n Valtti-korttiin. Vastuu Groupin Valttikorttia käytetään rakennustyömailla yleisesti henkilötunnisteena ja kulunvalvonnassa.

Korttitieto.fi -palvelun käyttäminen on helppoa. Palveluun kirjautumiseen henkilö tarvitsee sähköpostiosoitteen ja kortin lataamiseksi hänellä tulee olla kortin numero. Mobiilisovellus tulee olemaan ladattavissa App Storesta (iOS) ja Google Playsta (Android).

Korttinumeron saa lähettämällä sähköpostin katto-organisaatiolle koulutuksen jälkeen. Sähköpostissa tulee olla oma nimi, syntymäaika, koulutusajankohta ja tieto, että osallistuja tarvitsee korttinumeron.

Työturvallisuuskorteissa sähköposti on kortti@ttk.fi

Tulityökorteissa sähköposti on turvallisuuskortit@spek.fi